Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці. Це гарантує нам Конституція України (ч. 4 ст. 43). Однак українське законодавство не містить чітких вимог, які б прямо зобов’язували роботодавця дбати про організацію харчування для своїх працівників. Водночас саме на роботодавця або уповноважений ним орган покладається забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на підприємстві (ст. 153 Кодексу законів про працю України; КЗпП).
Забезпечення нормальних умов праці
Про обов’язок роботодавця створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці зазначено і в статті 13 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII (далі — Закон № 2694). Стаття 9-1 КЗпП передбачає, що підприємства в межах своїх повноважень і за рахунок власних коштів можуть установлювати додаткові порівняно з законодавством трудові і соціально...