Систему НАССР мали впровадити всі підприємства харчової промисловості. Втім, незважаючи на те, що дедлайн для впровадження системи минув, дехто ще й досі з нею не знайомий. Розповімо, як відбувається цей процес, а також яка відповідальність чекає на тих, хто проігнорує таку вимогу.
Також докладно поговоримо про підстави та порядок притягнення операторів ринку харчових продуктів, у т. ч. сільгосптоваровиробників, до відповідальності за невпровадження та незастосування на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних чинників і контролю у критичних точках (системи НАССР).
Як система з’явилася в Україні
Виробники харчових продуктів усього світу, у т. ч. сільгоспвиробники, вже багато десятиріч використовують систему НАССР.
Система HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Вона ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для бе...