Система НАССР: як каратимуть тих, хто не впровадив

Перевірки
8 червня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Катерина Мудровська
адвокат, Київ

Систему НАССР мали впровадити всі підприємства харчової промисловості. Втім, незважаючи на те, що дедлайн для впровадження системи минув, дехто ще й досі з нею не знайомий. Розповімо, як відбувається цей процес, а також яка відповідальність чекає на тих, хто проігнорує таку вимогу.

Також докладно поговоримо про підстави та порядок притягнення операторів ринку харчових продуктів, у т. ч. сільгосптоваровиробників, до відповідальності за невпровадження та незастосування на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних чинників і контролю у критичних точках (системи НАССР).

Як система з’явилася в Україні

Виробники харчових продуктів усього світу, у т. ч. сільгоспвиробники, вже багато десятиріч використовують систему НАССР.

Система HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Вона ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для бе...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Download materials
Page search